Recull dels millors blocs del país que conec

diumenge, 17 de gener del 2010

La revolució pendent dels e-books


Un article escrit per Jordi Ferré em fa reflexionar sobre la suposada revolució del món editorial que tothom (alguns més que altres) esperem.
L'article acaba dient que el mercat està madurant i que cal estar preparats perquè no ens agafi amb el peu canviat. Hi he fet un comentari dient que no despegaran els e-readers si no hi ha lectors i lectores de carn i ossos. Tinc la sensació que la gent no llegeix, que no és el mateix que dir que no es venen o editen llibres.
Vull dir que la gent compra llibres en dates assenyalades i, sobretot, determinats llibres.
És possible que la revolució de l'e-book es basi en les obres que tenen gran demanda (els best sellers) i que deixi de banda les obres d'interès "cultural" o "cientific", caracteritzades per tirades menors i no rendibles. Potser assistirem a un trencament del mercat en dues parts. De tota manera, si som capaços de gestionar-ho, els nous sistemes tecnològics han de fer més fàcil l'edició de materials minoritaris. El que ja no està clar és quin paper hi jugaran les editorials tradicionals... (les grans editorials ja fa temps que no juguen en el mercat minoritari).

La blogotaca